Kung Fu Veenendaal

Inleiding

Wil je kung fu trainingen volgen in groepsverband? In Veenendaal is dat mogelijk onder Kung Fu Veenendaal. Wanneer je je abonneert op Kung Fu Veenendaal dan kun je 4 uur per week trainen (2x 2uur) ! Verdeeld over twee trainingsmomenten:

  • de zaterdagtraining (veelal in de zaal, behalve in de zomervakantie dan namelijk buiten) en;
  • de doordeweekse training (hoofdzakelijk op maandagavond en gedurende maart tot en met september in de buitenlucht).

Er wordt één abonnementsvorm geboden voor deze groepstraining en dat is een maandabonnement. Hiervoor kun je dus ongeveer 18 uur per maand trainen en ook vaak gedurende de vakanties!

 

Trainingslocatie

Op trainingstijden wordt getraind in een gehuurde gymzaal in Veenendaal. Hier ben je welkom als je een training wilt bekijken of wilt proberen. Neem daarvoor altijd eerst contact op. Zie Contact.

 

Adres:

 

(ma)

Gymzaal Langelaar

Langelaar 22

VEENENDAAL

 

(za)

Gymzaal Goudmos

Goudmos 1

3904 JZ VEENENDAAL

 

In de periode maart tot en met september wordt één keer per week in de openlucht getraind op een prachtige buitenlocatie. Om deze locatie niet nodeloos te verstoren, wordt alleen de locatie na contact meegedeeld.

 

Trainingstijden

Zaterdag: 15.00 – 17.00 uur

Maandag: 20.00 – 22.00 uur

 

De Training

De reguliere training vindt plaats in groepsverband, waarbij jong (vanaf 12 jaar) en oud, man en vrouw gelijktijdig trainen.

We trainen deels klassikaal en splitsen ons vervolgens regelmatig op in kleinere groepen en soms alleen. Zo kan rekening worden gehouden met niveau en persoonlijke wensen. Alleen wordt er in groepsverband les gegeven. Toch is de les voor iedereen anders, aangezien ieder mens anders is.

 

We trachten van iedere deelnemer zijn of haar zwakheden te ontdekken en deze vervolgens onder handen te nemen. Waar is hij of zij goed in, wat verdient extra aandacht? Doordat de beoefenaar zichzelf met zijn of haar zwakheden confronteert en deze aanpakt, worden de persoonlijke grenzen verlegd en groeit die persoon in kennis en kracht.

 

Gebrek aan discipline zien we tegenwoordig steeds vaker, evenals gebrek aan respect. Het is voor mensen moeilijk zich gedisciplineerd, ofwel ordelijk te gedragen. Bij de kung fu trainingen leren we met discipline om te gaan. Eerst onbewust; later bewust. Respect naar elkaar is hierbij erg belangrijk.

 

U zult altijd discipline in de les nodig hebben. Dat begint met de wil om naar de training te komen en dat gaat vervolgens verder met de vrijheid je maximaal in te spannen of niet. En dat verlengt zich met de eis die u zichzelf stelt om ook de extra trainingen te volgen Verder handhaven wij een dresscode: Een zwart-wit kung fu-pak/broek, of een zwarte trainingsbroek, een wit T-shirt, witte sokken en schoenen. Tijdens de vakanties gaan de lessen op zo veel mogelijk door. Zelfs ook in de tijd van de zomervakantie. Dit in tegenstelling tot de meeste sportscholen. Er wordt dan gesproken van een zaalstop omdat dan alleen in de open lucht wordt getraind.

 

Globaal zien de lessen er als volgt uit:

- Gezamenlijke warming-up, kracht- en conditietraining

- Gezamenlijke techniektraining

- Trainen individueel of klein groepsverband, afgestemd op persoonlijk niveau

- Afsluiting (o.a. cooling-down)

 

Contact / Geïnteresseerd

Kijken of meetrainen?

Je kunt altijd een keer vrijblijvend een les of twee meetrainen of eerst kijken. Neem wel altijd eerst contact op. Dan maken we in overleg een afspraak voor een bezoek aan de gymzaal.

Zie verder algemeen contact.

 

Overige activiteiten

Kung Fu-marathon

Kung Fu Veenendaal organiseert kung fu-marathons. In deze marathons, die in de open lucht plaatsvinden, wordt in ongeveer 5 à 6 uur met veel plezier keihard 100% klassikaal getraind. Er wordt hardgelopen en veel aandacht besteed aan hardings-, kracht- en ademhalingsoefeningen. Vanzelfsprekend wordt er ruim aandacht besteed aan diverse gevechtstechnieken. De training is vaak extra uitdagend door de soms barre weersomstandigheden (hitte of koude). Af en toe wordt er namelijk een marathon in de winter georganiseerd. Jong en oud doen aan de marathon mee. We houden natuurlijk pauzes en er is altijd een leuke sfeer onder de deelnemers. Het doorstaan van zo'n marathon is een verrijking van geest en lichaam en een bewijs dat men zijn of haar eigen grenzen durft te verleggen.

Etentjes

De Kung Fu Veenendaal beoefenaars gaan minimaal één keer per jaar uit eten. Altijd heel leuk om zo elkaar beter te leren kennen. 

gpEasy-Theme simplicity 1.5 by syndicatefx